Restaurang

Restaurang Strandakar är öppen kvällstid fredag, lördag och söndag hela sommaren.

Vår fantastisk kökschef Andreas Hedman och hans team ser till att besöket i restaurang Strandakar blir en minnesvärd upplevelse. Allt är tillagat med omsorg och kvalité. I möjligaste mån använder vi lokala producenter. Honung och örter odlar vi själva, så de är Närodlade i dubbel bemärkelse.

 

Meny

Förrätter

Tonfisktartar med avokado, rostad paprika och frisésallat
150 kr
Buffelmozzarella med tomatmarmelad, pesto, cocktailtomater och kapris
145 kr
Gingravad oxfilé med flädersyrad gurka, granatäpple och
äppel- och ingefärscoulis
155 kr

Varmrätter

Lammytterfilé med chevrèskum, mangold, rostad färskpotatis och rödvinsgastrique
355 kr
Svensk entrecôte med pimiento des padrones, confiterade tomater, chimichurri och majrova
355 kr
Smörstekt torskrygg med färskpotatis, fänkål, forellrom,
dill och brynt smör
330 kr

Dessert

Variation på svarta vinbär med kokosgelé, saltrostade
pistaschenötter och mynta
125 kr
Mörk chokladcréme med havssalt serverad med hallon, curd med gotländsk whisky och linfröflarn
145
Saffransmascarpone med rostade jordnötter, salmbär och honungskrasse
130 kr

 

Utsmyckning restaurang
Design Gunilla Ekberg
Utsmyckning restaurang
Design Agneta Svensk